Kőkemény NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök hétfőtől

2024.05.26

2024. május végén és júniusban az eddigi bejelentések alapján többek között vendéglátóhelyek, szezonális gyümölcs- és zöldségtermesztők, illetve -árusok, kertészetek, vendéglátóhelyek, strandbüfék, fagylaltárusok kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. Az Adótraffipax oldalon közölt információk alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök még májusban és a következő hónapban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre bejelentkezett adózókat ellenőrzik 2024 júniusától. Vizsgálatra számíthatnak még a kiemelt adójogi kockázatú vállalkozások közül azok, amelyek elmulasztották bevallási kötelezettségüket vagy a bevallásaik nincsenek összhangban az adóhatósági rendszeradatokkal.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársaia kertészeteket, szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik 2024. május 31-ig. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyári időszak közeledtével a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A vármegyei adóhivatal munkatársai május 27. és június 14. között pedig a távol-keleti termékeket árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A vármegyei szoláriumok és egyéb, fizikai-közérzetjavító szolgáltatók egész májusban számíthatnak ellenőrzésre. Az adóellenőrök megjelenése hivatali munkaidőn túl is várható - írták.

A NAV baranyai munkatársai május 27. és június 2. között kedden Pécsett, a Vásárcsarnok zöldség- és gyümölcsárusait, szerdán Orfűn a boltokat, az éttermeket és büféket, csütörtökön Pécsett, a Hunyadi János és Málics Ottó utcai, illetve a Misinatetői vendéglátóhelyeket, valamint a hét minden napján, a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 27. és 31. között  a pékségekben a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. 2024. június 10. és 14. között a vendéglátóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

2024. június 17. és 21. között a vármegye strandjain a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát ellenőrzik. 2024. június 24. és 28. között pedig a vármegye fagylaltárusainál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 31-ig a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 31-ig a szezonális zöldséget és gyümölcsöt értékesítőknél ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 31-ig a szezonális zöldség- és gyümölcstermesztőket, valamint a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. május 27. és 31. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 27. (hétfő)                        Balassagyarmati járás,

május 28. (kedd)                        Salgótarjáni járás,

május 29. (szerda)                     Szécsényi járás,

május 30. (csütörtök)                 Rétsági járás,

május 31. (péntek)                     Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kávézókban és cukrászdákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 21-22. héten a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél, a horgász-, vadász- és sportszerboltokban, valamint a vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Az ellenőrzések továbbá kiterjednek az online vásárlásokra és a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 27. és 31. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

2024.05.27. Tolna

2024.05.28. Dunaföldvár

2024.05.29. Szekszárd

2024.05.30. Bátaszék

2024.05.31. Harc

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 10-ig a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a palántákat értékesítőknél, valamint az építőipari vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.


Forrás: penzcentrum.huBrutális akcióba kezdenek a NAV-osok, bármikor bekopogtathatnak az ellenőrök

2024.05.19

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májustól a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a tevékenységük bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét.

 

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 23-án Nemesnádudvaron, Hajóson és Császártöltésen ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A vármegyei szoláriumok és egyéb, fizikai-közérzetjavító szolgáltatók egész májusban számíthatnak ellenőrzésre.

Az adóellenőrök megjelenése hivatali munkaidőn túl is várható.

 

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 20. és 26. között kedden Pécsett a pizzériákat,

szerdán Szigetváron és Szentlőrincen az élelmiszerboltokat,

csütörtökön pedig Komlón a piaci árusokat, valamint a vármegye területén árusító szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőket

ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

 

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 28. és május 31. között a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

 

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 10. és 31. között a szezonális zöldséget és gyümölcsöt értékesítőknél ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét.

 

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

 

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 29. és május 31. között a szezonális zöldség- és gyümölcstermesztőket, valamint a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

 

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

 

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága május 21. és 24. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 21. kedd: Salgótarjáni járás

május 22. szerda: Balassagyarmati járás

május 23. csütörtök: Bátonyterenyei járás

május 24. péntek: Pásztói járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a távol-keleti árukat forgalmazó üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

 

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 10. és május 31. között a kertészeteket, szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

 

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 21–22. héten a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél, a horgász-, vadász- és sportszerboltokban, valamint a vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Az ellenőrzések kiterjednek az online vásárlásokra és a jövedéki termékek ellenőrzésére is. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

 

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 13. és június 10. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a palántákat értékesítőknél, valamint az építőipari vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.


Forrás: atv.huBeszéljük Meg Együtt, Hogyan Szolgálhatjuk Ki Igényeidet!

2024.01.25

Személyes Figyelemmel a Pénztárgép Választásban - Beszéljük Meg Együtt, Hogyan Szolgálhatjuk Ki Igényeidet!


Kedves Pénztárgép Használó!


Az üzleti világban mindannyian egyedi igényekkel rendelkezünk, és ezeknek megfelelően választjuk ki az eszközeinket, beleértve a pénztárgépeket is. Most lehetőséget kínálunk számodra arra, hogy személyesen konzultálj velünk, és megtaláljuk számodra a legmegfelelőbb pénztárgép megoldást.


Miért Érdemes Velünk Beszélni?


  1. Egyedi Igények: Minden vállalkozás más és más igényekkel rendelkezik. Telefonon keresztül részletesen megbeszéljük, hogy pontosan mire szeretnéd használni a pénztárgépedet, és milyen funkciókra van szükséged.

  2. Személyes Konzultáció: A telefonos konzultáció során lehetőséged lesz feltenni kérdéseidet és egyértelműen kifejezni az elvárásaidat. A mi szakértőink segítenek megérteni a különböző lehetőségeket.

  3. Egyedi Ajánlat: A beszélgetés alapján személyre szabott ajánlatot készítünk számodra, amely pontosan megfelel az üzleted speciális igényeinek. Nincsenek felesleges funkciók vagy rejtett költségek.


Hogyan Indítsd El a Beszélgetést?


Hívj fel minket a +36 1 704 00 00 telefonszámon, és egyeztessünk időpontot a személyes konzultációhoz, vagy akár telefonon is kezudhetjük a megbeszélést! Mindössze 10 percet vesz igénybe, és nagyon sokat spórolhatsz! Készen állunk arra, hogy megismerjük az üzleted egyedi vonásait és segítsünk kiválasztani a pénztárgépet, amely maximálisan kiszolgálja igényeidet.

Az üzleti siker a részletekben rejlik. Ne hagyja, hogy a pénztárgép választása fejfájást okozzon. Beszéljük meg együtt, hogy miként hozhatjuk ki a legtöbbet üzletedből!

Várjuk hívásodat!


PénztárgépNagyker Csapat


Indul a kőkemény téli NAV-razzia Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök még idén

2023.12.03

Decemberben az eddigi bejelentések alapján többek között az édesség- és ajándékárusok, fenyőfaárusok, piaci árusok, bevásárlóközpontok, játékboltok, szépségipari szolgáltatók kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést az adventi vásárokban árusító vállalkozásoknál tervezik. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök még 2023-ban.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az év végéig a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 31-ig az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. december 31-ig továbbra is a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak. Továbbá ellenőrzik a területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban, az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek a vármegye egész területén. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az adóellenőrök megjelenésére munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell. A fentieken túl, az alábbi időpontokban és helyszíneken végeznek ellenőrzést a revizorok:

december 5. (kedd): Kecel,

december 7. (csütörtök): Szabadszállás,

december 11. (hétfő): Kiskőrös,

december 14. (csütörtök): Soltvadkert és Kiskunmajsa,

december 19. (kedd) Kiskunfélegyháza.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között a húsboltokban és hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik. 2023. december 11. és 22. között a fenyőfa- és szaloncukorárusokat ellenőrzik, a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 7. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. 2023. december 11. és 22. között pedig a nagyobb bevásárlóközpontoknál, piacokon adventi, ünnepi termékeket, karácsonyi ajándékokat, fenyőfákat árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának még december 15-ig a szépségápolási, illetve a csapatépítő szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4-én a Baracson működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. december 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

december 4. (hétfő)                    Salgótarjáni járás,

december 5. (kedd)                    Bátonyterenyei járás,

december 6. (szerda)                 Balassagyarmati járás,

december 7. (csütörtök)             Pásztói járás,

december 8. (péntek)                 Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a játék- és ajándékboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 49-51. héten az alábbi szolgáltatókat és kereskedőket ellenőrzi:

fenyőfaárusok,

édességgel és kézműves termékekkel kereskedők,

zöldség- gyümölcskereskedők,

hús - és halárusok.

A revizorok a kaposvári Nagypiacon és a vármegye piacain, valamint az adventi vásárokon is ellenőriznek. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. decemberben az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon, bevásárló központokban és üzletekben az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és a fenyőfaárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.12.05. - Dunaföldvár

2023.12.06. - Szekszárd

2023.12.07. - Tamási

2023.12.12. - Bonyhád

2023.12.14. - Dombóvár

2023.12.19. - Paks

2023.12.21. - Szekszárd

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 24-ig a kitelepüléseken, piacokon, az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 15. és december 31. között a szépségipari szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését, valamint az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják. Továbbá november 25. és december 31. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Ezen túlmenően adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítói és számíthatnak ellenőrzésre. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések az egész országban.


Forrás: penzcentrum.hu


Januártól változik a napilapok forgalmának rögzítése az online pénztárgépeken

2023.11.08

2024. január 1-től a napilapok értékesítésekor a vételárban az áfa 0 százalék. Az online pénztárgépi bizonylatokat jövőre már ennek megfelelően kell kiállítani – figyelmeztet a NAV.

Ha a napilap eladásáról online pénztárgéppel állítanak ki nyugtát, egyszerűsített számlát vagy más bizonylatot, akkor az értékesítést a 0 százalékos áfamértékkel adózó termékek „E” jelű áfagyűjtőjéhez tartozó forgalmi gyűjtőbe kell rögzíteni.

Az online pénztárgépeken az értékesítéseket forgalmi gyűjtőkbe kell rögzíteni, amik az értékesítések áfagyűjtők szerinti, valamint termék- és szolgáltatáscsoportonkénti, elkülönített regisztrációját biztosítják. Az öt áfagyűjtőhöz egy pénztárgépen több forgalmi gyűjtő is tartozhat, ezek darabszáma, megnevezése pénztágéptípusonként, illetve egyedi beállításoktól függően eltérő lehet.

A pénztárgép üzemeltetője dönti el, hogy pénztárgépén melyik forgalmi gyűjtőt használja a napilapok értékesítésekor, de figyelnie kell arra, hogy az alkalmazott forgalmi gyűjtőnek az „E” jelű áfagyűjtőhöz kell tartoznia.

Mivel az áfagyűjtők és forgalmi gyűjtők kezelése minden pénztárgépen kötelező funkció, ezért az „E” áfagyűjtőhöz tartozó forgalmi gyűjtők használatához nem kell módosítani a pénztárgép szoftverét. A pénztárgép forgalmi gyűjtőinek működéséről, illetve azok egyedi beállításairól a pénztárgép felhasználói leírásából, valamint a pénztárgép forgalmazójánál, szervizénél lehet tájékozódni.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Ado.huIndul a kőkemény NAV-razzia Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök még az ősszel

2023.10.23

Október végén és november elején az eddigi bejelentések alapján többek között koszorú-, virág-, dísznövény-, partykellék- és ajándékárusok, jelmezkölcsönzők, szezonális zöldség- és gyümölcskereskedők, pékségek, vendéglátóhelyek, húsboltok kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést a a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál tervezik. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy hol, mikor és milyen vállalkozásoknál várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 19. között az autógumit szerelő vállakozásokat ellenőrzik. 2023. október 24. és november 5. között pedig a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. október 24. és november 1. között az igazgatóság illetékességi területén ellenőrzik a koszorú-, virág-, dísznövény-, partykellék- és ajándékárusokat, illetve jelmezkölcsönzőket. Valamint 2023. október 24. és november 6. között Budapesten ellenőrzik a kitelepüléseken, piacokon értékesítő szezonális zöldség- és gyümölcskereskedőket. Továbbá 2023. november 1. és 30. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Továbbá korábbi közlések szerint Dél-Budapesten 2023. augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak. 2023. szeptember 1. és december 31. között a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését ellenőrzik.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023 október 30. és november 3. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékárusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV baranyai munkatársai október 23. és  29.  között kedden Pécsett a Megyeri úti vendéglátóhelyeket, szerdán Pellérden, a Dózsa György utcai üzleteket, csütörtökön pedig Pécsett, a Ferencesek utcájának éttermeit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 23. és 30. között a virágboltokban, valamint a koszorú- és mécsesárusoknál ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is. 2023. november 20. és 27. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a zöldség- és gyümölcskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét ellenőrzik.

Továbbá 2023. november 27. és december 1. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye piacain a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. 2023. december 4. és 8. között a húsboltokban és hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. 2023. december 11. és 22. között pedig ellenőrzik a fenyőfa- és szaloncukorárusokat. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 26-27. és 30-31. között a koszorút és virágot árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 1. között a koszorút, virágot, gyertyát árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. október 24. és 31. között szintén a koszorút, virágot és mécsest értékesítő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. októberben ugyancsak a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vármegyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága október hónapban is a megye területén lévő Tüzép telepeket, az Építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat és a jövedéki kiskereskedőket ellenőrzi. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését és a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és november 12. között a vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. október 24. és 27. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

október 24. (kedd) - Pásztói járás,

október 25. (szerda) - Balassagyarmati járás,

október 26. (csütörtök) - Salgótarjáni járás,

október 27. (péntek) - Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a használtgépjármű-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

vendéglátóegységekben, építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 24. és 31. között a vármegyében koszorút, virágot, sírdíszt, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik, majd november 2. és 3. között az élelmiszer-vegyes iparcikk kiskereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és 31. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.10.24. Paks

2023.10.25. Dombóvár

2023.10.26. Tamási

2023.10.27. Bonyhád

2023.10.30. Tolna

2023.10.31. Szekszárd

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 16. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 24. és november 1. között a vármegye egész területén ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest forgalmazó vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 21. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.


Forrás: penzcentrum.hu


Rendet teremt a vendéglátói szektorban az NTAK

2023.10.16

2023. július 1-től kötelező adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára szoknak a vendéglátó üzleteknek, amelyek évente 100 millió forint feletti nettó árbevétellel rendelkeznek.

A kisebb vendéglátó üzleteknek pedig 2024. január elsejétől kell csatlakozniuk a rendszerhez. Az NTAK regisztráció ugyanakkor továbbra is minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára kötelező.

Július elseje óta rengeteg cikk látott napvilágot a hazai sajtóban, amelyek a kötelező NTAK regisztrációval és adatszolgáltatással foglalkoztak, azonban gyakran egymásnak ellentmondó állításokat tartalmaztak. Szántó Krisztinát, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ programigazgatóját arra kérte a Dining Guide, segítsen tisztázni az iparág NTAK-kal kapcsolatos bizonytalanságait.

"Meg lehet majd nézni, hogy hogyan alakul az átlagár a szálláshelyen, vagy a kosárérték a vendéglátásban, de akár azt is, hogy mennyi időt töltenek az emberek az egyes vendéglátóhelyeken, milyen típusú termékeket fogyasztanak, milyen eseményeken, hányan vesznek részt stb. Ez persze csak az adatok egyik felhasználását jelenti, de talán ez a legfontosabb mind a szolgáltatók, mind a döntéshozók szempontjából is.

Az NTAK-ba beérkezett adatok számos más módon is segítik az ágazat fejlődését: így például a fogyasztási szokások folyamatos detektálása hatással lesz a vendéglátás-oktatásra, vagy akár a szakácsképzésre is. Röviden: tervezhetővé válik a turisztikai teljesítmény. A kisebb vendéglátó üzletek pedig kizárólag így tudnak a működésüket segítő, komplex adatokhoz jutni." - mondta többek között a szakember.


Forrás: turizmusonline.hu


Vendéglátós ajánlat

2023.10.10

Tisztelt Ügyfelünk,


Mint bizonyára Ön előtt is ismert, 2023.01.01.-től a kisebb forgalmú vendéglátó üzletek is csatlakoznak az NTAK rendszerhez. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek a kimondottan most nyíló vendéglátó egységek üzemeltetőinek.


Tisztában vagyunk vele, hogy egy több százezer forintos rendszer kezdő vállalkozóknak óriási kiadás, ezért igyekeztünk egy megfelelő konstrukciót kidolgozni vendéglátó egységek üzemeltetőinek. Egy komoly szoftver ára akár milliós tétel is lehet, és a mai világba ilyen beruházás nem biztos, hogy megtérül. Természetesen nem csak kezdő vendéglátó üzletek élhetnek a lehetőséggel, már meglévő egységek is igénybe vehetik szolgáltatáscsomagunkat.


Javasoljuk, hogy válassza a Smart-Cash vendéglátóipari rendszert, pénztárgép összeköttetéssel, mindössze havi 20.000 Ft + ÁFA (25.400 ft) áron HŰSÉGIDŐ NÉLKÜL! A hűségidő nélküli bérleti konstrukció hatalmas könnyebbséget jelent, hiszen nem köteleződik el több évre, mivel a mai világban sokszor azt se tudjuk, hogy mi lesz holnap, nem hogy évekre előrre. 


Amennyiben ajánlatunk elnyerte tetszését, úgy várjuk hívását.


+36 1 704 00 00Pénztárgép Bérlés: Rugalmas és Költséghatékony Megoldás az Üzletek Számára

2023.10.10

Pénztárgép Bérlés: Rugalmas és Költséghatékony Megoldás az Üzletek Számára

Az üzleti vállalkozásoknak számos szempontot kell figyelembe venniük a pénztárgépek beszerzésekor. A pénztárgép bérlés egy rugalmas és költséghatékony alternatíva, amely lehetővé teszi az üzletek számára, hogy megfeleljenek az adózási és jogszabályi követelményeknek, anélkül hogy hosszú távú kötelezettségeket vállalnának. Itt van néhány ok, amiért érdemes lehet a pénztárgép bérlés lehetőségét fontolóra venni.

1. Rugalmasság és Visszavonhatóság:

  • Hűségidő Nélküli Bérlés: A hűségidő nélküli pénztárgép bérlés lehetővé teszi, hogy a vállalkozás rugalmasan alkalmazkodjon az igényekhez. Bármikor visszavonható, anélkül hogy hosszú távú kötelezettségeket vállalna az üzlet.
  • Határozott Szerződésű Bérlés: A határozott szerződésű bérlés olcsóbb lehet, de figyelembe kell venni, hogy a szerződött időszakban mindenképpen fizetni kell. Ez a lehetőség akkor lehet ideális, ha a vállalkozásnak biztosan szüksége van a pénztárgépre hosszabb távon.

2. Költséghatékony Megoldás:

  • Nincs Javítási Költség: A bérlés során a pénztárgép karbantartásáért és javításáért a szolgáltató felelős. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön fizetni a javításokért vagy a szervizelésért, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.

3. Az Üzleti Terheket Csökkenti:

  • Költségek Előre Láthatósága: A havi bérlési díj előre látható és kiszámítható, ami segít az üzleti tervezésben és költségvetés kialakításában. Nincsenek váratlan kiadások vagy rejtett költségek.

4. Rugalmas Technológiai Fejlesztések:

  • Frissítési és Cserélhetőségi Lehetőség: A bérlés lehetőséget biztosít az üzlet számára, hogy könnyen frissítse vagy cserélje a pénztárgépet, amikor az új technológiai fejlesztések vagy üzleti igények azt kívánják meg, anélkül hogy a beruházási költségeket teljes egészében újra meg kellene állnia.